OvuDog, jotta koirasi astutusajan voisi määrittää helposti ja pienellä vaivalla

Hyvinvointi on tärkeä osa-alue koirankasvatuksessa. Hyvinvoinnin ja lisääntymisen edistämiseksi pitkät välimatkat ja toisaalta yhä kasvava kansainvälisyys edellyttävät hyvin suunniteltua lisääntymisstrategiaa. Onnistuneen pentutuloksen aikaansaamiseksi monet koiranomistajat ja -kasvattajat turvautuvat erilaisiin toimenpiteisiin ja menetelmiin, joista yleisimmät ovat narttukoirille epämiellyttäviä tai jopa kivuliaita. Me haluamme, että koirasi kiima voidaan määrittää hellävaraisemmin: virtsasta.

OvuDog on koirien lisääntymishyvinvointia edistävä tutkimusprojekti, jonka pääaiheina ovat koiran lisääntymiseen vaikuttavien steroidihormonien metaboliatutkimus sekä eläimeen kajoamattomien analyysimenetelmien kehittäminen. Tavoitteena on kehittää eläinystävällisiä työkaluja, kuten virtsapikatestiä, narttukoiran kiiman vaiheiden seurantaan ja hedelmällisimmän ajankohdan määrittämiseen.

Tutkimus tehdään pääosin Itä-Suomen yliopistossa farmasian laitoksella farmaseuttisen kemian yksikössä. Tutkimusryhmään voit tutustua täällä.


Osallistu mukaan tutkimukseen

Ilmoitamme käynnissä olevista keräyksistä myös Ajankohtaista -sivulla.

Täältä voit lukea lisää tutkimukseen osallistumisesta.


Opiskelija, etsitkö lopputyöaihetta?

Kurkista ajankohtaisiin aiheisiin! Ilmoitamme siellä mahdollisia opinnäytetyön aiheita. Ota rohkeasti yhteyttä!