Tutkimukseen osallistuminen

Tutkimuksen etenemiseksi tarvitsemme vapaaehtoisia koiranomistajia virtsanäytteiden keruuseen. Virtsanäytteet ja virtsanäytesarjat ovat välttämättömiä perustutkimuksessa ja virtsapikatestin kehitystyössä.

Käynnissä olevista tutkimuksista tiedotetaan Ajankohtaista -sivulla ja postituslistan kautta. Liittymällä postituslistalle saat sähköpostiisi viestin, kun tarvitsemme koiria mukaan tutkimukseen. Sivuilla ja viestissä kerrotaan tarkemmin, minkä kiimakierron vaiheessa olevia koiria tutkimukseen haetaan.

Kuka voi osallistua tutkimukseen?

Voit osallistua koirasi kanssa mukaan tutkimukseen jos

  • narttukoirasi on terve ja lisääntymiskykyinen
  • virtsankeruu käy ongelmitta ja koiralle haittaa aiheuttamatta

Kuinka voin osallistua tutkimukseen?

Voit ilmoittautua mukaan tutkimukseen ilmoittautumislomakkeella, yhteydenottopyyntölomakkeella, sähköpostilla tai soittamalla.

Ilmoittautuminen ei velvoita tutkimukseen osallistumiseen. Tutkimukseen osallistumisesta sovitaan aina henkilökohtaisesti. Ilmoittautumisen jälkeen tutkija ottaa teihin yhteyttä, jolloin koiranomistaja yhdessä tutkijan kanssa tekee arvion koiran soveltuvuudesta mukaan tutkimukseen.

Mitä tutkimuksessa tehdään?

Tutkimuksen aikana koiranomistaja kerää narttukoiraltaan yhden tai useamman virtsanäytteen. Kun tutkimus on osaltasi päättynyt, näytteet toimitetaan Itä-Suomen yliopistolle Kuopioon, jossa ne analysoidaan.